Busungarnas Secondhand

Hur går det till...

Vi väljer ut vilka kläder som vi kommer att sälja i butiken, helt enkelt de plagg som är i gott skick och inte för gamla.


De kläder som ej följer kriterierna, tex som inte är nytvättade, för gamla, trasiga och har fläckar mm sorterar vi bort till textilåtervinning.

Det som vi sorterat bort går direkt till textilåtervinning och kan ej hämta tillbaka. Samma gäller för övrig inlämning.


Därför är det viktigt att du läst igenom och följer våra regler. Fråga gärna personalen i butiken om du är osäker på något.


Prissättning

Vi stryker alla plagg, sätter priserna och säljer sedan plaggen under två månader från att de kommer ut i butiken.

Undantag gäller säsongsvaror som kan komma att få en kortare försäljningsperiod.

Prissättning sker efter vad Busungarna ser fungerar på secondhandmarknaden men hamnar ofta kring en tredjedel av nypriset helt beroende på märke, skick, efterfrågan osv. Vissa varor sätts högre.


Försäljning

Dina inlämnade kläder, skor tillbehör och leksaker mm. kommer säljas under två månader, de kläder som ej sålts efter två månader skänker vi vidare till välgörenhet.


Utbetalning

Din förtjänst beräknas på försäljningspriset, du får 40% tillbaka på priset. När varan är såld samlas dina pengar på ditt kundnummer som du tilldelas vid din första inlämning. Pengarna kan betalas i butiken eller användas som betalmedel hos oss.

Utbetalningen sker endast fysiskt i butiken och ej via samtal/meddelanden.


Vi skänker

Efter försäljningsperioden skänker vi vidare till välgörenhet. Vi samarbetar med olika organisationer, vi vill skänka till dem som i första hand verkligen behöver det, utsatta barn och familjer. Har ni tips var vi kan skänka, maila oss gärna! Läs mer om välgörenhet här.