Busungarnas klädförmedling

Du rensar

Vi tar emot kläder från nyfödd storlek 44 upp till 152 och skor upp till storlek 37. Gravid- och amningskläder. Barnartiklar och leksaker.

OBSERVERA! Nu tar vi endast emot vinterkläder. EJ höst.

Vad ni får lämna in är till exempel vinteroveraller, vinterskor, varma accesoarer och underställ till vintern.


Leksaker, spel och pussel får man gärna lämna in :-)

Vi tar ej emot inlämningar efter 14:30 (tisdagar 17:30).


Sortera bort allt som är fläckigt, trasigt och noppigt. Kläderna ska vara nytvättade, detta gäller även ytterkläder. Även om kläderna var nytvättade när de lades undan i förråd eller källare, tvätta igen. Skor behöver göras rena, försäljningspriset påverkas av skicket. Vid inlämning av skor, packa dessa i en separat påse. Vik kläderna och lägg ner dem i en påse till oss. Alla tillbehör och leksaker ska vara avtorkade och kontrollerade att de är kompletta. Pussel ska vara lagda och kontrollerade, gärna ligga i en plastpåse i kartongen.

VAD TAR VI INTE EMOT?
- Underkläder och strumpor (om de inte är nya i förpackning), strumpbyxor går bra.

- Leksaker/böcker från tex Mcdonalds, Max mfl.
- Nappar/dianappar/plastflaskor (om de inte är nya i förpackning).
- Bilbarnstolar/babyskydd, däremot tar vi emot framåtvända stolar och kuddar i fint skick (vi kontrollerar alltid åldern).

- Sportartiklar och sporttillbehör (tex skidskor, ridartiklar, hockeyutrustning, fotboll, mm).
- Gosedjur, det går bra med tex Pippi, Bamse, Ty's, mfl. Men vanliga nallar osv kan vi dessvärre inte ta emot.
- DVD/CD, inga tv-spel, filmer eller liknande.
- EJ säsongsbetonat (tex sommarkläder på hösten)


Har du husdjur? Tänk på allergiker och var noga med att kläderna/sakerna är fria från hår. Rolla dem gärna och lägg i plastpåse direkt efter tvätt och tork.

Stora saker? Tex sängar eller andra barnmöbler. Meddela butiken innan du kommer in med detta så att vi har plats för detta, har vi fullt i butiken kommer vi inte kunna ta emot det.


Du lämnar

För inlämning av innekläder bokar du en tid här på hemsidan, observera att bokning endast krävs för innekläder. MAX 30 plagg per inlämning av innekläder.Vi tar ej emot inlämningar efter 14:30 (tisdagar 17:30).


Vid bokning registrerar man namn, email och telefonnummer, vi tilldelar dig ett kundnummer som alla plagg och saker märkts med. Vi kommer ej gå igenom plaggen på plats vid inlämning utan gör det när tillfälle ges, därför är det viktigt att du själv kollat igenom så att dina plagg/saker håller de kraven vi har - annars kommer dessa att skänkas vidare eller gå till textilåtervinning.

Vi prissätter och stryker

Allt som kommer in går vi igenom, kläderna stryks och hängs på galgar. Vi prissätter allt med hänseende till skick, nypris och efterfrågan. Därför är det extra viktigt att du tvättat/rengjort din inlämning för att få ut så mycket som möjligt.


Vi säljer 

Försäljningen påbörjas normalt direkt från att du lämnat in till oss och 2 månader framåt, om vi har mycket som lämnats in och dina varor kommer ut senare så sätts datumet från dagen då varorna kommer ut till försäljning. Din förtjänst beräknas på försäljningspriset, du får 40% tillbaka på priset. När en vara blivit såld så går pengarna över på ditt kundkonto.

Vad har jag fått in på mitt konto? Du kan när som helst komma förbi butiken eller ringa in för att kontrollera ditt saldo. Intjänade pengar kan hämtas ut, sparas på hög eller användas som betalmedel.

Vi skänker

Efter försäljningsperioden på 2 månader så skänker vi vidare till välgörenhet. Vi samarbetar med olika organisationer, vi vill skänka till dem som i första hand verkligen behöver det, utsatta barn och familjer. Önskar man tillbaka sina osålda varor så får man själv komma in i butiken och leta efter de, detta måste göras innan sista dag till försäljning. Vi kan inte se vilka av dina varor som är kvar eller sålda.
Läs mer om det HÄR.


Du får pengar

Pengarna sätts in på ditt kundkonto hos oss, dessa kan du använda

som betalmedel hos oss eller få utbetalda via kort.
Utbetalningen sker endast fysiskt i butiken och ej via samtal/meddelanden.